2015-04-29 12:53:20• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári bronzérem a Fiatal Kutatók Nemzetközi Konferenciáján

Bronzérmet szerzett egy szatmári diáklány a Fiatal Kutatók Nemzetközi Konferenciáján a törökországi Izmirben. A Carina Mihaela Petric a Ioan Slavici Gimnázium diákja és dr. Átyim Pál tanítványa.

Az Égei-tenger partján fekvő városban április 18-25. között szervezték meg a Fiatal Kutatók Nemzetközi Konferenciáját (International Conference of Young Scientists - ICYS 2015). Carina Mihaela Petric az „élet tudományai" kategóriában versengett és „A keratin a különböző felhasználási lehetőségei" című kutatásával bronzérmet nyert.

Carina Mihaela Petric a Ioan Slavici Gimnázium XII. osztályos tanulója, az intézmény alkalmazott kémia-körének és dr. Átyim Pál tanítványa. Bronzérmes tanulmánya két évnyi laboratóriumi kutatás eredménye.

Érdekesség, hogy a Fiatal Kutatók Nemzetközi Konferenciáját először 1994-ben rendezték meg a magyarországi Visegrádon. Mindössze három olyan ország van, amelynek diákjai minden évben részt vettek a tudományos megmérettetésen: Fehéroroszország, Ukrajna és természetesen Magyarország.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: